2023-10-05
Együk végig az országot - 2023. október 5-15.
A DiningCity.com a világ jó néhány nagyvárosának egyik vezető étteremkalauz-oldala, és 2010 óta Magyarország is tagja az étteremkereső rendszerének, amely hazánkban is folyamatosan bővülő éttermi adatbázisával átfogó képet kíván nyújtani a legjobb vendéglátóhelyekről.
A weboldalon található vendéglátóhelyek gondosan kiválasztott fotókkal, leírással, étlappal, különböző éttermi programokkal és/vagy kedvezményekkel szerepelnek az oldalon. Ráadásul a látogatóinknak az éttermek megismerésén túl lehetőségük van online asztalfoglalásra, illetve az éttermek értékelésére is, ami nagyon fontos a vállalkozások számára, hiszen egy pozitív értékelés sokat lendíthet az üzleten. Ugyanakkor, ha sok negatív véleményt kapnak, akkor az nagyon megnehezítheti helyzetüket a piacon.
A már évek óta egyik legsikeresebb rendezvényük Magyarországon az Étterem Hét, ahol három- vagy akár négyfogásos menüsorokat próbálhatunk ki a résztvevő éttermekben – fix áron. Az idén több mint 150 étterem várja a vendégeket az erre az alkalomra összeállított különleges menüsorokkal, három kategóriában. A Top kategória résztvevői 5900, a Prémium kategóriában bemutatkozók 7900, míg az Exkluzív kategória éttermei 9900 forinttól kínálják egy személyre a menüsorokat.
Legyen szó egy általunk már ismert étteremről vagy egy olyanról, amelyet már régen szerettünk volna kipróbálni, érdemes szétnézni az Étterem Hét résztvevői közt, hiszen nemcsak Budapesten, hanem az ország több településén is találunk kipróbálható. izgalmas éttermeket. Nem titok, hogy a programban sok étterem szerepel a neves gasztronómiai listák 100 legjobb magyarországi éttermei közt, sőt olyan is van, amely Michelin-ajánlással is büszkélkedhet.
A vendégek az egyes éttermeknél felsorolt fogásokból a helyszínen, kedvük, ízlésük és akár ételallergiájuk szerint válogathatják össze a számukra legkedvesebb 3 vagy 4 fogásos ebéd- vagy vacsora-menüt.
Nézzük, hová mehetünk, ha ki sem akarunk mozdulni a kerületből:
Felicita Étterem, Apor Vilmos tér 11.
Extra: ajándék kávé a menüsor végén: ristretto/eszpresszó/eszpresszó macchiato/kapucsínó.
Választható leves/előételek:
- Sütőtökös krémleves, rozmaringos szilva, pirított tökmag
- Füge, pármai sonka és kecskesajtsaláta
- Arancini bolognai szósszal
- Polipcarpaccio, rukkola, szárított paradicsom, citrusdresszing (+990 Ft)
Választható főételek:
- Erdei gombás gnocchi, bébispenót, pecorino, szarvasgombás só
- Serpenyőben sült oratafilé, céklás rizottó, savanyított cékla
- Magia del gusto pizza – San Marzano paradicsomszósz, fior di latte mozzarella, bazsalikom, füstölt sajt, füstölt kacsamell
- Konfitált báránycsülök, parmezános polenta, chimichurri szósz (+1990 Ft)
Választható desszertek:
- Szicíliai cannoli ricottával töltve, pisztáciával
- Lisztmentes csokitorta, Chantilly cream, erdeigyümölcs-raguval
- Tiramisu
Extra: a Fióka étterem tapasfogásokkal készül az Étterem Hétre, az alábbi menüsorból bármely 4 tétel választható 7990 forinttól.
– Small plates, big tastes, kistányéros ételek –
A 4 fogásos menü előtt:
Amuse Bouche – kovászos kenyér, vaj
Vegetáriánus fogások:
- Avokádó, jégsaláta, füstöltpadlizsán-öntet, tökmag, pecorino
- Házi hasábburgonya, fűszersó, házi ketchup vagy csípős lime-os majonéz
- Grillezett cukkini, zöld tahini, romesco, fenyőmag
- Grillezett halloumi fekete fűszeres mézzel
- Sajttál
Halas fogások:
- Aquadella aiolival
- Pirított királyrák, padron paprika, csiliolaj (+1000 Ft)
- Sörtésztában sült tőkehal borsópürével
Húsos fogások:
- Omlós marhaszegy, gombaketchup, gyöngyhagyma
- Marhahúsleves
- Fűszeres tépett bárány, humusz, gránátalma (+1000 Ft)
- Rántott sertéstomahawk, katsu curry mártogatós
Desszertek:
- Túrógombóc
- Csokiterrine, pisztáciás angolkrém, karamellizált banán
Kirándulással összekötve
Régóta népszerű Hegyvidék kártya elfogadóhely partnerünk, a Dráva Hotel Thermal Resort**** is részt vesz az októberi Étterem Héten, ezért nézzük, milyen gasztroélménnyel köthetjük össze a dél-dunántúli kirándulást.
Választható leves/előételek:
- Fácánerőleves vadgombákkal és házi tésztával
- Sült sütőtöksaláta tökmagos juhsajttal, tökmagolajos lepénnyel (V)
- Rántott borjúbríz mustármagos zöldségspagettivel
Választható főételek:
- Burgundi marhapofa égetett zöldségekkel és burgonyafánkkal
- Rozmaringos sült csirkemell supréme krémmártással, vajas répákkal és héveknédlivel
- Céklarizottó kecskesajttal és savanyított zöldségekkel (V)
Választható desszertek:
- Gesztenyés profiterol meleg csokoládéöntettel és serpenyőben sült gesztenyével
- Alma tarte vaníliahabbal és mazsolakompóttal
- Mákos guba meggyel, pohárban