Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2024-05-23

Családbarát programokkal vár minket Hegyvidéki Nyár június 1-jén és 2-án!

Családbarát programokkal vár minket Hegyvidéki Nyár június 1-jén és 2-án!

Június első hétvégéjén a MOMkult szabadtéri színpadán és kertjében, illetve a Sirály sétányon várja a Hegyvidéki Nyár rendezvénye a kerület lakóit. Senki sem fog unatkozni, mindenki garantáltan jól érzi majd magát a két napon, ahol számos kulturális program, gyermekprogram szórakoztatja az érdeklődőket.
 
A Hegyvidéki Önkormányzat a MOM Kulturális Központtal karöltve évek óta rendezi meg nyári szabadtéri programsorozatát.
A szervezők célja az idén is az, hogy a legifjabbaktól az idősebbekig mindenki találjon magának kellemes kikapcsolódást. És hogy mi várható ezen a két napon?
 
 
2024. június 1., szombat
 
10:00–14:00 Gyerekliget 
A MOMkult belső kertjében, a játszótér melletti zöld ligetes részen kézműves műhelyek, arcfestés, csillámtetoválás-készítés és hajfonó mesterek várják a gyerekeket, családokat.
 
10:00 Bognár Szilvi 
Bognár Szilvi a zenekarával már közel két évtizede ad gyerekeknek versekkel, mondókákkal, találós kérdésekkel tűzdelt játékos és szuper koncerteket. Az ő koncertjükkel indul a 2024-es Hegyvidéki Nyár. 
 
11.00-12.00 Vitéz László menyecskét keres – Barna Zsombor bábelőadása
A bábelőadást minden gyermeknek és gyermeklelkű felnőttnek érdemes megnéznie, aki szeret mulatni. Vitéz László történeteiből kiindulva, a hagyományokhoz hűen, de mégis új megközelítésben láthatjuk a híres, palacsintasütős, vörös sapkás kispajtást, aki most feleséget keres.
 
12:00 HolddalaNap Zenekar - Napkeleti utazás
A mese fonalára felfűzött, a magyar folkmuzsika és a világ több sarkából származó zenékkel illusztrált gyerekkoncert énekhangra, autentikus népzenei hangszerekre komponálva.
 
18:00–21:00 Street Swing 
Utcai közös tánc, szving-, lindy hop és slow charleston bemutató, valamint díjtalan oktatás a BPM Swing Dance Corner alapító táncosaival. Vérpezsdítő dallamok, egyszerű lépések, kiváló családi szórakozás.
 
 
2024. június 2., vasárnap
 
10:00–18:00 Gyerekliget 
A MOMkult játszóterénél a népszerű kosaras körhinta, a Fabatka Porta népi játszótere, valamint ezen a napon is kézműves műhelyek, arcfestés, csillámtetoválás-készítés és hajfonó mesterek várják a gyerekeket.
 
10:00 Farkasházi Réka és a Tintanyúl 
Kortárs gyerekverseket zenésít meg a Tintanyúl, koncertjeiket pörgő vidámság, a gyerekeket magával ragadó témák és dallamok, valamint a szülőket is megérintő humor jellemzi.
 
11:00 Figurina Bábszínház: Grim(M)aszok
A bábjátékos csapat három ismert Grimm-mesét dolgoz fel a Hegyvidéki Nyár közönsége számára a legtöbbünk otthonában is megtalálható használati eszközökkel, egyszerű és humoros tárgyanimációkkal, megmozgatva a gyerekek és a felnőttek kreatív fantáziáját.
 
12:00 Újbudai Babszem Táncegyüttes élőzenével
A Gubik József által 2000-ben gyerekek számára alapított táncegyüttes céljai között nemcsak a színpadi fellépések szerepelnek, hanem a magyar néptáncok minél hitelesebb tanítása. A hosszú évek során elsajátított alapokra építkezően készülnek azok a koreográfiák, amelyekkel végül színpadra lépnek a táncosok. A MOMkult színpadán tartott bemutatót követően az érdeklődők számára az együttes táncházat tart.
 
13.00-14.00 Pintér Zsolt Páva-díjas hagyományos mesemondó mesél
A Hagyományok Háza által is elismert népmesemondó elhivatottan űzi a magyar népmesék továbbadását gyermek- és felnőtt közönségnek egyaránt. Célja kulturális hagyományaink életben tartása, értékteremtő minta nyújtása a következő generációk számára.
 
14.00-15.00 Street Gang 
Az utcazene örömzene. A fülbemászó dallamú muzsika a család apraját-nagyját felélénkíti, a vállalkozó kedvűek pedig akár táncra is perdülhetnek. 
 
15:30 Jambalaya 
A New Orleans-i zenét játszó zenekar, tiszteletben tartva az autentikus dzsessz hagyományait, modern hangszerelésben mutatja be koncertjeit. 
 
16:30 Kacor király 
Kovács Kati bábművész a jól ismert népmesét hozza el az érdeklődő gyerekeknek.
 
17:30 Szulák Andrea és zenekara 
Szulák Andrea évtizedek óta meghatározó arca a magyar televíziós műsoroknak, rádióknak és koncertszínpadoknak. A MOMkultban a Hegyvidéki Nyár programján közismert magyar slágereket ad elő a rendkívül sokoldalú művésznő zenekarával, a rá igencsak jellemző jókedvvel, lendülettel.
 
18:30 Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar 
Rézfúvós, big band hangzás, világhírű filmek betétdalai és zenei motívumai felhasználásával. A Hegyvidéki Nyár során a MOMkult „Klassz lépcsője” hangulatos atmoszférája teremt egészen különleges közeget a zenekar repertoárjából külön erre a koncertre válogatott dalokhoz.
 
19:30 Divertimento Kamarazenekar 
Napnyugta vonós hangfüzérekkel címmel ad szabadtéri, lépcsőn ülős koncertet a Solti György Zeneiskola művésztanáraiból álló zenekar. Ismert dallamok, néhol meglepő humorral átszőtt átvezetők, könnyed nyáresti kikapcsolódást ígérő klasszikus zene Bolyky Zoltán karmester összefogásában.
 
20:00 Füst a szemében 
Ratkóczi Huba (QJÚB), Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) és Vecsei H. Miklós (QJÚB) Cseh Tamás élettörténetét feldolgozó koncertje Bérczes László beszélgetőkönyve, valamint Bereményi Géza és Csengey Dénes dalszövegei alapján. A Hegyvidéki Nyár keretében bemutatott koncertprogram díjtalan, azonban mivel az előadás a MOMkult Színháztermében kerül megrendezésre, ezért regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a momkult.jegy.hu oldalon lehet.
 
Eső esetén a programok többsége a MOMkult épületében kerül megrendezésre.
A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.
További részletek a programról: Hegyvidéki Nyár 2024 | MOMkult | MOM Kulturális Központ
 

Ajánló
Ajánló
Éljünk egészségesen! – Hegyvidéki Egészségnap május 24-én

Éljünk egészségesen! – Hegyvidéki Egészségnap május 24-én

Az idén huszonötödik alkalommal rendezik meg a Hegyvidéki Egészségnapot, ami mindig nagy...

Egy nagyszerű zenész és egy zord király – Ismerjük meg Bach és Nagy Frigyes titkait!

Egy nagyszerű zenész és egy zord király – Ismerjük meg Bach és Nagy Frigyes titkait!

Bősze Ádám és László Ferenc egy legendás zeneszerzőt és a német nyelvterület egyik leghí-resebb...

Mitől függ a szabadságom? – a Mária Rádió kerekasztal-beszélgetése

Mitől függ a szabadságom? – a Mária Rádió kerekasztal-beszélgetése

A szabadságnak legalább annyi arca, aspektusa van, ahány ember él a földön. A Mária Rádió...