Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2024-06-18

Ha nyár, irány a legzöldebb budai vizestábor!

Ha nyár, irány a legzöldebb budai vizestábor!

Kitört a vakáció: a MOM Sportban az idén is várnak minden 4–14 év közötti, 110 centimétert meghaladó magasságú gyermeket a nyári táborokba és az intenzív úszástanfolyamra.
 
Nem véletlenül népszerűek kerületünk sportközpontjának nyári táborai, hiszen mindegyik turnus alapja az úszás, amely a legegészségesebb mozgásformák egyike, sok kedvező hatása van a fejlődő gyermekek szervezetére. Az egyik legnagyobb előnye, hogy az egész testünket igénybe veszi. Az úszás anélkül növeli a pulzusszámot, hogy közben megterhelné a testet, erősíti az izmainkat, növeli az izmok tömegét és a kitartásunkat is javítja. Nemcsak a vázizmokat edzi, hanem kiválóan hat a szív- és keringési rendszerünkre, emellett erőssé teszi a szívünket és a tüdőnket. A gyerekeknek legalább 60 perc aerob testmozgásra van szükségük naponta. Az úszással – mivel igencsak szórakoztató tevékenység – szinte észrevétlenül teljesíthető számukra a napi javasolt mozgásmennyiség. A fizikai és mentális előnyökön túl a vízbiztonság megszerzése is alapvető fontosságú. Ráadásul kevés fővárosi nyári napközis tábor mondhatja el magáról, hogy saját strandja is van, Bel-Budán pedig egyetlen ilyen sincs. Kivéve a MOM Sportot, ahol nemcsak a napi fürdőzés garantált, hanem a legkülönfélébb mozgásformákat is kipróbálhatják a fiatalok, akiket játszótér és körbekerített, hatalmas zöldpark is vár a Csörsz utcai sportközpontban.
 
Többféle tevékenység, aktív szünidő
A gyerekek persze épp olyanok, mint a felnőttek, legalábbis abból a szempontból, hogy mindegyiküket más érdekli. Van, aki szívesen táncol, vagy focizik, más inkább az asztal mellett ülve, kézműveskedéssel érzi jól magát. Nos, a MOM Sport nyári táborában mindegyikük megtalálhatja a neki legjobban tetsző időtöltést, hiszen az úszás mellett a sportmixtáborok többféle elfoglaltságot kínálnak. Az úszótáborban délelőtt és délután egy-egy úszásóra, vízi ügyességi játékok, sorversenyek, kreatív foglalkozások, kutyashow, lézerlövészet, rendőrségi előadás színesíti a napi programot, amelyből a szárazföldi sportok sem hiányozhatnak. A tematikus táborokban a napi egy óra úszásoktatást a tematikának megfelelő sport – kézilabda, öttusa, foci, tánc –, továbbá kézműves-foglalkozás egészíti ki. Természetesen biztosított a napi kétszeri étkezés és a magas színvonalú orvosi háttér.
 
Intenzív úszótanfolyam, látványos fejlődés
A napközis rendszerű táborok mellett intenzív úszásoktatás is várja az érdeklődőket a MOM Sportban a nyári szünetben. Négynapos turnusokra lehet jelentkezni, 4 éves kortól. A résztvevőket az úszástudásuk alapján osztják be a szervezők a vízhez szoktatótól a haladó szintig meghirdetett tanfolyamokra, amelyek végére garantált a látványos fejlődés. A foglalkozások hétfőtől csütörtökig 16.15-kor, 17.00-kor és 17.45-kor kezdődnek. Ha pedig a gyermek lubickolását látva mi, felnőttek is kedvet kapnánk az úszásunk tökéletesítéséhez, hétfőn és szerdán 18.30–19.30-ig van erre lehetőségünk. Ekkor csoportos oktatás zajlik, ám egyéni fejlesztésre is jut idő.
További információkat az uszoda@momsport.hu e-mail-címen kérhetünk.
 

Ajánló
Ajánló
A zene és a fotózás bűvöletében – Szűcs Márta kiállítása

A zene és a fotózás bűvöletében – Szűcs Márta kiállítása

A belcanto operaéneklés magyar szerelmesének a nevét világszerte ismerik a zenerajongók. Szűcs...

Éljünk egészségesen! – Hegyvidéki Egészségnap május 24-én

Éljünk egészségesen! – Hegyvidéki Egészségnap május 24-én

Az idén huszonötödik alkalommal rendezik meg a Hegyvidéki Egészségnapot, ami mindig nagy...

Egy nagyszerű zenész és egy zord király – Ismerjük meg Bach és Nagy Frigyes titkait!

Egy nagyszerű zenész és egy zord király – Ismerjük meg Bach és Nagy Frigyes titkait!

Bősze Ádám és László Ferenc egy legendás zeneszerzőt és a német nyelvterület egyik leghí-resebb...