2022-05-19
Halpéntek – május
A dietetikusok legalább heti egy alkalommal javasolják halfélék fogyasztását, így a magyar átlag messze elmarad ettől. A hazai halfogyasztás jelentős része egyébként is a karácsonyi időszakra korlátozódik a hagyományos ünnepi menü kapcsán, ezért a havonta közzétett halas receptekkel szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akik ezen változtatnának.
A halhús nagy víztartalmú, könnyen emészthető, alacsony zsírtartalmának köszönhetően a kalóriatartalma is kevesebb, mint a húsféléké, és az izomépítéshez, valamint az immunrendszer működéséhez szükséges, jó minőségű fehérjét tartalmaz.
Ahogyan melegszik az időjárás, egyre inkább a könnyebb, kevésbé zsíros ételeket kívánja a szervezetünk, ezért a mostani halas receptben is ehhez igazodunk.
A fóliás sütés nagy előnye, hogy a hal nem szárad ki, és az aroma az ételben marad, de ha szeretnénk, tálaláskor kínálhatunk hozzá tejfölös-zöldfűszeres mártást. A recept szerint elkészített halhoz a vele sült zöldségeken kívül adhatunk friss petrezselymes újburgonyát is köretnek.
Hal fóliában tavaszi zöldségekkel
Hozzávalók:
4 friss halfilé (kb. tenyérnyi darabok)
Elkészítés: